Suroviny:
100g masla
1 pohár zaváranej zeleniny v náleve
1 ks kurča
MARINÁDA
1 lyžica plnotučnej horčice
1 lyžica kremžskej horčice
1 lyžica dijónskej horčice
1 lyžica ríbezľového lekváru
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min.
Príprava receptu:
Kurča očistíme a naporciujeme podľa potreby. Môžeme použiť štyri kuracie stehná alebo len kuracie prsia. Mäso okoreníme, osolíme a rozložíme na pekáč.
V miske zmiešame všetky druhy horčice spolu s ríbezľovým lekvárom. Všetko zmiešame do marinády, ktorou potrieme naporciované kurča zo všetkých strán. Celé kurča potrieme aj z vnútra. Pridáme pohár zaváranej zeleniny aj s nálevom, poukladáme plátky masla a pečieme v stredne rozohriatej trúbe, až sa kurča rozpadá a má zlatisto hnedú farbu. Podľa chuti môžeme dať pod mäso slaninu.
Kurča troch horčíc podávame s knedlou.
Prajeme dobrú chuť
Suroviny na šalát:
¼ čínskej kapusty
2 stredné mrkvy
1-2 stonky stonkového zeleru
1 stredná červená repa varená
Za hrsť baby špenátu
Nakrájať na drobno
Dresing:
3 PL olivový olej
1 PL citrón
1 KL horčice – ja používam našu francúzsku alebo DIJON
Soľ, korenie
Všetko vyšľahať metličkou do krémovej konzistencie...
K tomu zjesť nejakú bielkovinu...kura, ryba, tofu, alebo 2 vajíčka
Prajeme dobrú chuť
Suroviny:
1kg prerastenej bravčovej krkovičky alebo pleca
MARINÁDA:
1,5 dl olej
2 väčšie cibule
1 hlávka cesnaku
korenie čierne mleté
majoránka
3 PL SNICO horčica plnotučná
5 PL SNICO kečup jemný
Soľ
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 2 hod.
Príprava receptu:
Mäso nakrájame na väčšie kusy a naložíme do marinády z oleja, nakrájanej cibule, popučeného
cesnaku, korenia, soli, horčice a kečupu.
Necháme cez noc odležať v chladničke.
Pred pečením preložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme
pri 200 °C cca 1 hod, odkryjeme alobal a dopečieme ešte asi ½ hod.
Podávame s hlávkovou kapustou, dusenou na karameli a domácou knedľou.
Prajeme dobrú chuť
Suroviny:
4 plátky bravčového mäsa
2 PL kremžskej horčice
2 PL plnotučnej horčice
1,5 dl kyslej smotany
1 cibuľa
100 g šampiňónov
hladká múka
soľ
olej
mleté čierne korenie
nové korenie
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 2 hod.
Príprava receptu:
Mäso nakrájame na väčšie kusy a naložíme do marinády z oleja, nakrájanej cibule, popučeného
cesnaku, korenia, soli, horčice a kečupu.
Necháme cez noc odležať v chladničke.
Pred pečením preložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme
pri 200 °C cca 1 hod, odkryjeme alobal a dopečieme ešte asi ½ hod.
Podávame s hlávkovou kapustou, dusenou na karameli a domácou knedľou.
Prajeme dobrú chuť