Baja Style rybacie Tacos

čas prípravy:  
45 min
 | počet porcií:  
5
 | náročnosť:  
3/5

Ingrediencie

s TABASCO

Ingrediencie na cestíčko:

  • 250g múky
  • 5g kypriaceho prášku
  • 5g oregána
  • 60 ml piva

Ingrediencie na pikantnú majonézu:

  • 15 ml TABASCO® Pepper Sauce
  • 250g majonézy
  • 15 ml šťavy z limetky

Ingrediencie na plnku:

  • 15 ml TABASCO® Jalapeño Sauce
  • 25 ml šťavy z limetky – podľa chuti
  • 15 – 30 g bielej kapusty pokrájanej na úzke prúžky
  • 1 avokádo pokrájanie na prúžky
  • 75 g feta syru
  • 25 g nakrájaného čerstvého koriandru – prípadne petržlenovej vňaťky
  • 40 g reďkoviek

Ďalšie ingrediencie:

  • 300g filetu z preferovanej ryby (napríklad pstruh)
  • 10 ks (alebo 5ks - podľa hrúbky) tortíl s priemerom 16cm
  1. Zmiešame všetky ingrediencie na pálivú majonézu.
  2. Zmiešame všetky ingrediencie na plnku a ochutnáme, dochutíme podľa potreby.
  3. Všetky suché ingrediencie na cestíčko zmiešame, pridáme pivo, poriadne vymiešame, až kým sa cestíčko vydvihne.
  4. Na kocky nakrájané rybie filé obalíme v troške múky a obalíme v cestíčku.
  5. Pražíme do zlatista.
  6. Torily nahrejme v rúre, aby zmäkli.
  7. 2 ks tortíl prekryjeme, teda vytvoríme 2 vrtstvovú tortilu, aby sa zabránilo premoknutiu. Ak máme tortily dostatočne hrubé, tento rok vynecháme.
  8. Na tortily pridáme plnku, vypražené rybie filé a pikantnú majonézu.
web by
web by